Хлапето е палаво - чакайте промяна на времето.  Тази връзка

...
Хлапето е палаво - чакайте промяна на времето.  Тази връзка
Коментари Харесай

Кои бебета са по-чувствителни към промените на времето

Хлапето е палаво - чакайте смяна на времето. 
Тази връзка сред държанието на детето и метеорологичната конюнктура установяват доста майки.
Може ли да помогнем на детето да понася по-лесно измененията, изясняват експерти от Parents.
Почти всички бебета реагират на неприятно време, само че някои са изключително чувствителни към атмосферното налягане и гръмотевичните стихии. Те предизвикват освен смяна в настроението им, само че постоянно и нарушавания на съня, отичане на корема, колики в червата.
Лекарите опредерят тези деца като метеочувствителни.
Понякога " зависимостта " от времето се появява през студения сезон, когато на открито е киша, вали дъжд, а по-късно сняг. Тогава някои деца стартират да усещат неразположение.

И дребни, и огромни

Здравото бебе елементарно се приспособява към протичащото се в околната среда, само че това умеене се гради с времето.
Новороденото се приспособява към измененията в светлината, температурата и влажността доста по-бавно. През първите седмици защитните му механизми са слаби, а нервната и съдовата система към момента не могат бързо да се възстановят. Поради това, когато времето се промени, някои бебета стават капризни, бързо се уморяват, съвсем не заспиват и последователно стават подвластни от времето, като старите хора.

Учените са пресметнали, че бебетата реагират на измененията в природата в 8 от 10 случая - съвсем толкоз постоянно, колкото и възрастните хора.

Какво да вършим

Ако родителите виждат, че с смяна на времето бебето се усеща по-зле, е по-добре да се съветват със експерт.
Обикновено при лекуването на " зависимостта от времето " лекарите се управляват от елементарен принцип: когато видите облаци, вземете със себе си чадър. Например, в случай че бебето реагира на измененията с колики и отичане на корема, педиатърът ще му предпише лекарство, което ще би трябвало да се приема малко преди времето да се скапе, с цел да се предотврати болката.
Друг вид е лекарят да даде насоки за масаж, физиотерапия, акупунктура, хомеопатични медикаменти, витаминни и минерали.
А от време на време се предлага специфична процедура - метеорологична профилактика. Извършва се в специфични барокамери, в които налягането се контролира.
Русите бебета са по-чувствителни към измененията във времето от тъмнокосите.
Същото важи за недоносените и близнаците.
Бебетата реагират изключително остро на промени в сериозни моменти от развитието на имунитета: до 6 месеца и от 1 до 2 години.
След заболяване, имунизации и стрес всички деца стават по-чувствителни и по-трудно понасят измененията във времето.

Грижата на мама

За да може бебето да усеща по-малко капризите на природата, родителите би трябвало да бъдат по-внимателни. За тези деца, които са метеочувствителни, е значимо да са на топло (особено за краката им), тъй че постоянно избирайте облекла, които са подобаващи за сезона.
В същото време се пробвайте да го извеждате повече на открито, когато времето е хубаво, и пробвайте последователно да го закалете. Въздушни бани, обтривания, обливане, душове упражняват тялото и му разрешават да се приспособява по-добре към измененията във времето.

Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР